Fri fragt på ordrer med levering i Danmark.

/media/1389/uldmix.jpg /media/1388/halvesko2.png

/media/1390/farve.jpg

Vores uld

Fem gode grunde til at bruge uld hele året

  1. Holder dig varm i kulden og kølig i varmen
  2. Absorberer fugt og holder dine fødder tørre
  3. Beskytter mod lugt
  4. Behagelige og bløde at have på – kradser ikke
  5. 100 % ren naturlig uld – godt for menneske, natur og dyr

Uld er et fantastisk materiale, som mange kender fordelene af om vinteren. Men uldens gode egenskaber gælder faktisk også om sommeren. Vi har samlet vores erfaringer og giver her gode grunde til at bruge uld – også i de varme(re) måneder.

Mange forbinder uld med store sweaters og uldsokker, når det er koldt udenfor. Men faktisk behøver man ikke pakke uld så langt væk, når foråret titter frem. Uld er nemlig ikke kun forbeholdt efterår og vinter, og den myte vil vi gerne komme til livs.

Vores uldmix
glerups startede med uld fra egne gotlandske pelsfår. Igennem årene har vi fundet det perfekte mix af uld. Vi blander gotlandsk uld fra Danmark med kvalitetsuld fra New Zealand, der lever op til samme høje krav til ensartet kvalitet og dyrevelfærd som glerups. Der anvendes 100% ren naturlig uld til hjemmeskoene, som enten har en sål af blødt læder eller naturgummi (bortset fra babyskoene, som ikke har nogen ydersål).

Uld er temperaturregulerende
Mange bruger uld for at holde varmen, men faktisk kan uld også være med til at holde kroppen kølig. Det skyldes, at uld absorberer fugt uden at føles fugtig – sammenlignet med syntetiske fibre eller bomuld. Det er særlig fordelagtigt om sommeren, hvor det er varmt. På den måde kan man altså holde sig tør, selvom man naturligt sveder.

- Uld har altid været brugt af både børn og voksne. Det har en helt naturlig evne til at tilpasse sig kroppens behov i al slags vejr, og det ”kontrollerer” desuden indeklimaet i et rum. Derfor er det med til at booste ens generelle velvære året rundt, inde og ude, forklarer Hadleigh Smith, Market Development Manager, New Zealand Merino Company, der leverer den newzealandske uld til glerups uldsko.

Uld er åndbart
Uld er ikke kun svedabsorberende, men også åndbart. Uld lader huden ånde, og derfor kan man også sagtens have uld på, når man er aktiv i skoven, på stranden eller hjemme i haven, fordi det transporterer fugten væk fra kroppen. Det gælder naturligvis også fødderne. Man skal blot være opmærksom på, at uld fungerer bedst på bar hud, og derfor anbefaler vi, at man bruge sine hjemmesko med bare tæer.

Uld er selvrensende
Uld er et naturprodukt med selvrensende egenskaber. Det skyldes uldens naturlige fedtstof, lanolin. Når fåret bliver vådt, bliver der skabt en proces mellem lanolinen og fårets naturlige basiske salte, der tilsammen danner en naturlig sæbe, der vasker ulden rent. Vi har i nogen grad glæde af de samme egenskaber, når ulden er omdannet til en bluse eller et par hjemmesko. Det er derfor ikke nødvendigt at vaske sine uldprodukter særligt ofte – faktisk har de bedre af blot at blive luftet. Endnu en fordel for dig og naturen.

Et naturprodukt
Netop fordi ulden er et naturprodukt, kan der forekomme vegetabilier i filten. Dine glerups vil typisk fælde de første 3-4 uger du bruger dem. Dette er normalt grundet den naturlige behandling af vores uld. Du fjerner blot uld-fnuller og bruger dine glerups helt normalt. Du vil også opleve farveforskel fra produktion til produktion - det er også helt naturligt, når man arbejder med uld.