Fri fragt på ordrer med levering i Danmark.

/media/1389/uldmix.jpg /media/1388/halvesko2.png

Vores uld

glerups startede med uld fra egne gotlandske pelsfår. Igennem årene har vi fundet det perfekte mix af uld. Vi blander gotlandsk uld med kvalitetsuld fra New Zealand, der lever op til samme høje krav til ensartet kvalitet og dyrevelfærd som glerups.

Der anvendes 100% ren naturlig uld til hjemmeskoene, som enten har en sål af semi-vegetabilsk garvede kalveskind eller naturgummi (bortset fra babyskoene, som ikke har nogen ydersål).

Uld er skabt til at holde fåret varmt/koldt – uld og hud hører derfor naturligt sammen. Inden uldfiberen ­forlader fårets hårsæk, smøres den i ­sved­salte og fedt (lanolin), ­der tilsammen udgør et perfekt “beklædningssystem”. Lanolinen beskytter uldfiberen mod sol, regn og vind. Den har yderligere, ­sammen med svedsaltene, en helt anden funktion: Når fåret bliver vådt, opløses de basiske salte til lud, der sammen med lanolinen danner en naturlig sæbe, som vasker fåret rent. Derfor kan fåret beholde det samme “tøj” på i mange måneder, uden at det bliver ubehageligt, og derfor bliver råuld ren efter vask i blødt vand.

Ulden lader huden ånde og kan optage op til 35% fugt, og derfor føles vores filtprodukter altid tørre og behagelige. Kombinationen af en god slidstyrke og stor fugtabsorption overgås ikke af noget andet materiale.

Netop fordi ulden er et naturprodukt, kan der forekomme vegetabilier i filten. Desuden kan hjemmeskoene “fælde” den første tid, de anvendes. Dette skyldes, at de groveste dækhår af ulden arbejder sig ud af filten. Dette er ganske naturligt, og hårene skal blot plukkes af. I vil også opleve farveforskel fra produktion til produktion - det er også helt naturligt, når man arbejder med uld.

Den unikke sammensætning og behandling af ulden betyder, at hjemmeskoene er varme og behagelige, især når du anvender dem barfodet.